Dag Lieve…, herinneringsboek voor kinderen die een dierbare verliezen

Als kinderen een ouder, grootouder, broertje/zusje of andere dierbare verliezen, gaan ze op eigen wijze om met hun verdriet. Vaak is het best lastig om een kind hierin bij te staan. Via deze website willen we u en uw kind hierbij helpen. Daarnaast is er het schitterende herinneringsboek Dag Lieve…

Makkelijk, met een groot effect

In Dag Lieve… staan diverse toegankelijke vragen en is er ruimte voor foto’s en tekeningen. Een kind kan deze vragen – alleen of samen met u als ouder – makkelijk beantwoorden. Alle antwoorden, foto’s en tekeningen samen vormen een waardevolle en positieve herinnering aan de overleden persoon. Een herinnering die een waardevolle ondersteuning kan vormen bij het verlies.
Bij elke pagina op deze site zul je dingen zien en leren over doodgaan. Maar ook over elkaar troosten. Hier kun je ook zien wat je allemaal op een gedenkplaats kunt zetten. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als een herinneringsboekje. Een herinneringsboekje is namelijk voor jou alleen. Bovendien kun je het neerleggen en bewaren waar je dat wilt. Fijn is om allebei te hebben.

Om voor altijd te bewaren

Jonge kinderen kunnen Dag Lieve… samen met hun ouders lezen en invullen. Het is een prachtig geïllustreerd en zeer toegankelijk herinneringsboek, waarmee ze samen met u een tastbare herinnering creëren aan een overleden opa, oma, vader, moeder, broertje, zusje, vriendje of andere dierbare. Een herinnering die ze voor altijd kunnen bewaren.

Mooie, warme herinneringen

Kinderen gaan op hun eigen, specifieke manier om met het verlies van een familielid of andere dierbare. Vaak vinden ze het fijn om actief bezig te zijn. Dat is goed voor de verwerking. Door te schrijven, knippen, plakken en tekenen, werken kinderen aan blijvende, mooie en warme herinneringen aan hun overleden dierbare.

Antwoord op vragen

Na een overlijden ontstaan er bij kinderen ook allerlei vragen. Over de uitvaart en afscheid nemen bijvoorbeeld. Met Dag Lieve… komen veel van zulke vragen spelenderwijs voorbij. Dat is praktisch en door samen met uw kind(eren) erover te praten, krijgt het verlies voor iedereen wat makkelijker een plaats. Het zorgt voor warmte, openheid en samen beleven in een moeilijke periode.

Vraag uw uitvaartondernemer om Dag Lieve…

Steeds meer uitvaartondernemers kennen Dag Lieve… en stellen het beschikbaar aan hun klanten. Heeft u ook interesse in Dag Lieve…, vraag uw lokale uitvaartorganisatie dan om een exemplaar. Het heeft een prijs van €12,50. Dag Lieve… is helaas niet op andere manieren verkrijgbaar.