Ken je het boek van Rupsje nooitgenoeg? Misschien moet je het anders nog eens lezen. Als een rups veel eet en slaapt wordt hij een vlinder. Dan ligt het hulsje van de rups nog op de grond en vliegt de vlinder weg. Daarom zien veel mensen vlinders als iets heel bijzonders. Zeker als er net iemand dood is. Want is de rups dood als hij een vlinder wordt? Of is de rups iets anders geworden?
Misschien wil je wel een vlinder maken en inkleuren of met vingerverf de vlinder mooi maken. Als je een klein papiertje neemt krijg je een klein vlindertje. Deze kan je in een herinneringsboek plakken of in Dag Lieve…Wil je het verhaal van rupsje nooit genoeg eens zien en horen?Zin om een vlinder in te kleuren? Print dan deze kleurplaat uit.

Vlinder_24

Mandala

Je kunt ook kleuren in een cirkel (rondje). Dan heet dat een mandala tekenen. Je kunt op een wit blad met een grote bloempot een cirkel maken. Als je daarbinnen dan tekent heb je al een soort Mandala. Tekenen en kleuren in een cirkel maakt veel mensen extra rustig. Wil je zelf een mandala inkleuren? Print dan deze afbeelding van een Mandala met vlinders.

Mandala